Hjulinställningar

Hjuljustering på tunge køretøjer

Hos Moaxtek har vi over 25 års erfaring med at udføre mobile hjuljusteringer på tunge køretøjer som lastbiler, påhængsvogne, trailere, busser, mobilkraner, autocampere og lette lastbiler direkte på det sted, der passer dig.

Kontakt os allerede i dag for at booke en hjuljustering eller for at få mere information.

Hvad er en hjulindstilling?

Slider dækkene usædvanligt hurtigt? Trækker bilen til højre eller venstre, når du kører? Har du en højere brændstofforbrug end normalt? Hvis du oplever nogen af disse problemer, kan bilens hjulindstilling have brug for justering.

At udføre en hjulindstilling indebærer at foretage præcise målinger og justeringer af hjulvinklerne på et køretøj. Med andre ord indstilles hjulvinklerne, så køretøjet kører lige, og dækket får så tæt kontakt som muligt med vejen.

Indstillingen udføres primært for at reducere slid på dækkene og for at gøre køretøjet trafiksikkert samt nemt at styre på vejene. En forkert hjulindstilling øger også brændstofforbruget, hvilket mærkes i pengepungen og har en negativ indvirkning på miljøet.

Fordele ved at udføre en hjulindstilling

 • Længere levetid for dæk
 • Lavere brændstofforbrug
 • Øget sikkerhed og bedre kørekomfort
 • Øget sikkerhed og bedre kørekomfort

At have korrekt hjulindstilling er vigtigt af flere årsager, da det påvirker sikkerhed, slid og økonomiske aspekter.

Slid

Ved at have en korrekt indstilling mindskes slidaget på dækkene, og levetiden bliver betydeligt længere. Dette gælder især for tungere køretøjer, hvor trykket på dækkene er endnu højere.

Forkerte hjulindstillinger er den største årsag til unødvendigt dækslid og skæve slidbaner. Hvis akselgeometrien ikke er korrekt indstillet, vil også mekaniske dele på køretøjet som spindler, hjulophæng og hjullejer slide unødvendigt hurtigt.


Sikkerhed og kørekomfort

Hjulindstilling er en grundlæggende del af køretøjsvedligeholdelse, der bør prioriteres for at sikre let håndtering og sikker kørsel.

Forkerte indstillinger af hjulvinklerne har direkte indflydelse på, hvor sikkert køretøjet kan køres.

En forkert hjulindstilling kan få køretøjet til at føles ustabilt, og dækkene har ikke fuld kontakt med vejen. Vibrationer i rattet kan også forekomme, hvilket kan være ubehageligt for føreren. En anden sikkerhedsrisiko er, at rattet står skævt, når du kører ligeud, hvilket forringer styringen.

Økonomi

At have den korrekte hjulindstilling sikrer korrekt rullemodstand, hvilket reducerer brændstofomkostningerne. Dæk og mekaniske dele vil også have længere levetid, og du undgår unødvendige udgifter til nye dæk eller dele.

Hvis hjulene derimod ikke er korrekt indstillede, fører det til dårligere rullemodstand, hvilket resulterer i øget brændstofforbrug og øget slid på dækkene.
Miljø

En korrekt hjulindstilling giver lavere brændstofforbrug, hvilket igen betyder mindre emissioner, hvilket er yderst positivt for miljøet.

Vi hos Moaxtek hjælper dig med at udføre en korrekt hjulindstilling, hvilket resulterer i betydeligt længere levetid for dækkene, øget sikkerhed under kørsel, og lavere brændstofforbrug, hvilket er positivt både for økonomien og miljøet.

Tegn på, at en hjuljustering kan være nødvendig

Der er flere tegn, der kan indikere, at hjuljusteringen er forkert, og derfor bør kontrolleres.

Her er nogle punkter, der kan indikere, at hjuljusteringen bør kontrolleres:

 • Køretøjet trækker til højre eller venstre
 • Rattet er skævt under lige kørsel
 • Køretøjet føles ustabilt
 • Unormal slid på dækkene
 • Skæve slidbaner på dækkene
 • Høj brændstofforbrug
 • Kørsel over kantsten, der føles mærkelig
 • Vibrationer i rattet
 • Udskiftning af dele som trækstænger, støddæmpere, styrekugler eller renoverede spindler

Vi kommer ud til din lokale virksomhed og udfører hjuljusteringen på alle hjul, foran og bagpå. For at booke en tekniker ringer du til vores telefonvæsel, og du vil blive hjulpet med det samme.


Hvor ofte bør man foretage en hjuljustering?

Vi anbefaler at kontrollere hjuljusteringen én gang om året og efter eventuelle påkørsler, såsom at ramme en kantsten.

Hvis køretøjet har været på værksted og fået udskiftet mekaniske dele, der er direkte forbundet med akselgeometrien, bør der også foretages en kontrol af hjuljusteringen for at undgå unødig slid på dæk og dele.

Selvfølgelig bør du også kontrollere hjulvinklerne, hvis køretøjet ikke føles som det gjorde tidligere.

Hjuljustering pris

Hvad koster det?

Hos Moaxtek tilbyder vi hjuljustering til tunge køretøjer på alle hjul fra 1750 kr.

Book en tid hos os for en mere sikker kørsel, mindre slid på dækkene og lavere brændstofforbrug.

Sådan udføres en hjuljustering

Hvis du har kørt over noget som en høj kantsten eller der er blevet udført arbejde på køretøjets styrekugler, er det ofte nødvendigt med en hjuljustering.

Hos Moaxtek justerer vi alle hjulvinkler på dit køretøj, og det bedste af det hele er, at vi kommer ud til dig og udfører arbejdet.

Vi monterer måleinstrumenter på køretøjet, så teknikeren nøjagtigt kan afgøre, hvor meget der skal justeres for at opnå de korrekte vinkler på alle hjul på køretøjet.

For at kunne udføre en korrekt hjuljustering skal alle hjulets komponenter være i god stand. Derfor skal slør i kugleled eller slidte bøsninger udbedres, så justeringen kan udføres korrekt.

Hvis vi under arbejdet opdager en lignende fejl, kontakter vi dig straks.

Få hjælp fra en mobil lastbilsværksted for præcise hjulvinkler

At have korrekte hjulvinkler vil holde brændstofomkostningerne nede, reducere dækslid og frem for alt gøre køretøjet mere sikkert at køre på vejene.

Hvis du driver en virksomhed, hvor tunge køretøjer som lastbiler, kranbiler eller busser er en del af aktiviteten, påvirkes du økonomisk af forkerte hjuljusteringer, og køretøjet er mere usikkert at køre.

På Moaxtek kommer vi ud og udfører hjuljusteringen, hvor du driver din virksomhed. Vi har alle de nødvendige værktøjer til at udføre korrekte hjuljusteringer på alle køretøjets hjul på stedet.

For at booke mobil hjuljustering på tunge køretøjer kan du kontakte os direkte via telefon eller e-mail ved hjælp af knapperne nedenfor. Velkommen!

+4569911998

info@moaxtek.se

Scroll to Top